Business Internaţional

Porsche investeşte peste 1 miliard de euro în modernizarea fabricilor, până în 2020

Porsche investeşte peste 1 miliard de euro în...

Autor: Anca Dumitrescu

16.07.2015, 15:08 170

Porsche, parte a grupului german Volkswagen, construieşte o nouă fabrică de motoare şi elemente de caroserie la principala uzină a companiei din Zuffenhausen, îm sudul Germaniei, care va prelua producţia automobilului sport Cayman, pe lângă cea a modelelor Porsche 911 şi Boxster.

Planul de investiţii face parte dintr-un acord anunţat în această săptămână de conducerea Porsche şi liderii de sindicat, pentru protejarea locurilor de muncă de la Zuffenhausen, centrul de cercetare şi dezvoltare din Weissach şi centrul de vânzări din Ludwigsburg, unde lucrează în total aproximativ 13.000 de angajaţi.

Porsche intenţionează să lanseze un al şaptelea model până în 2020 şi trebuie să ia încă o decizie finală în acest sens.

Compania este pe cale să vândă în acest an peste 200.000 de automobile, pentru prima oară, datorită cererii mari pentru SUV-ul compact Macan, lansat pe piaţă în aprilie 2014.

Porsche, alături de Audi, este cel mai mare contributor la profitul grupului Volkswagen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24