Business Internaţional

Portofoliul de investitii al Raiffeisen a scazut cu 312 mil. euro

14.04.2008, 20:26 12

Grupul austriac Raiffeisen Zentralbank, din care face parte si Raiffeisen International, a anuntat ca valoarea portofoliului de investitii al companiei a scazut cu 312 milioane de euro in urma crizei de pe pietele financiare.
Pierderea a fost cauzata de titlurile si intrumentele financiare derivate in care a investit banca, dar Raiffeisen Zentrabank ar trebui sa poata recupera majoritatea investitiei, a declarat directorul general al grupului austriac, Walter Rothensteiner.
"Vom putem sa transformam majoritatea acestor pierderi in cifre pozitive in urmatorii cativa ani", a afirmat Rothensteiner in cadrul unei conferinte de presa, adaugand ca probabil doar 10% din valoare va fi pierduta definitiv.
Compania a aratat ca a utilizat metoda "mark-to-market", pentru determinarea sumei de 312 milioane de euro, respectiv evaluarea unui instrument financiar pe baza pretului actual de pe piata sau al unor instrumente similare.
Grupul anticipeaza continuarea conditiilor dificile de pe piata. "Conditiile dificile de pe piata se vor mentine cel putin pana in a doua jumatate din 2008", potrivit bancii. De asemenea, banca estimeaza ca profitul va creste cu o rata de peste 10% in acest an.
Profitul inainte de impozitare al Raiffeisen Zentralbank a urcat anul trecut cu 15,5%, la 1,48 miliarde de euro.
Raiffeisen International este prezenta in Romania din 1998, prin Raiffeisen Bank, care a fuzionat in anul 2002 cu Banca Agricola, achizitionata de grupul austriac in iulie 2001.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO