Business Internaţional

Portugalia neagă existenţa unor presiuni din partea UE privind contractarea unui ajutor financiar

26.11.2010, 12:16 26

Oficialii portughezi au negat în această dimineaţă zvonurilelegate de posibile presiuni venite din partea partenerilor UE de aaccepta un pachet de salvare de mai multe milioane de dolari pentrua preveni extinderea crizei din zona euro, informează The Guardian.

După ce Financial Times Deutschland a anunţat că mai multe ţăridin zona euro şi Banca Centrală Europeană ar fi cerut Portugalieisă urmeze exemplul Irlandei şi să capituleze în faţa unui ajutorfinanciar, cabinetul guvernului Portugaliei a anunţat că acestezvonuri sunt "total false", ţara neaflându-se sub niciun fel depresiune din partea partenerilor.

Şi Spania, ale cărei costuri de împrumut au urcat la nivelurialarmante, a negat aceste speculaţii. "Ceea ce vrea Spania este caPortugalia să aprobe proiectul de buget şi să îşi îndeplineascăprogramul de stabilizare a economiei", a declarat pentru Reuters osursă guvernamentală.

Parlamentul portughez va avea astăzi ultima dezbatere asupraproiectului de buget pe 2011, urmând să voteze asupra acestuia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO