Business Internaţional

Premierul slovac Robert Fico se află în afara oricărui pericol, dar rămâne în stare gravă

Premierul slovac Robert Fico se află în afara oricărui...

Autor: Laura Buciu

19.05.2024, 18:24 25

Premierul slovac Robert Fico nu mai este în pericol, dar se află în continuare în stare gravă, a declarat duminică adjunctul său, Robert Kalinak , la patru zile după tentativa de asasinat care a provocat o undă de şoc în Europa, scrie Reuters.

„Cel mai rău lucru de care ne temeam a trecut, cel puţin pentru moment”, a declarat vicepremierul Robert Kalinak într-o conferinţă de presă în faţa spitalului unde Fico este tratat în oraşul Banska Bystrica, din centrul Slovaciei.

Kalinak a declarat jurnaliştilor că starea lui Fico este încă prea gravă pentru a lua în considerare transferul acestuia la un spital din capitală.

„Suntem cu toţii un pic mai calmi. Când spuneam că vrem să ne apropiem de un prognostic pozitiv, atunci cred că suntem cu un pas mai aproape de acest lucru”, a adăugat el.

„Dar starea lui rămâne foarte gravă şi, prin urmare, va rămâne în grija medicilor de la spitalul din Banska Bystrica”, a mai spus Kalinak.

Împuşcătura a fost prima tentativă majoră de asasinat asupra unui lider politic european din ultimii peste 20 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels