Business Internaţional

Premierul turc, Binali Yildirim: Uniunea Europeană ar trebui să decidă între Turcia sau inamicii ţării

Premierul turc, Binali Yildirim: Uniunea Europeană ar...

Autor: Mediafax

15.11.2016, 12:17 127

Yildirim a făcut aceste comentarii în cadrul unui discurs susţinut în faţa parlamentarilor partidului de guvernământ AK. Discursul coincide cu vizita în Turcia a ministrului german de Externe, Frank-Walter Steinmeier.

Relaţiile între Turcia şi UE s-au deteriorat în urma tentativei de lovitură de stat din luna iulie. Liderii europeni se tem că autorităţile de la Ankara se folosesc de acest eveniment pentru a elimina forţele de opoziţie.

Steinmeier urmează să se întâlnească marţi cu preşedintele Recep Erdogan şi alţi lideri turci, pentru discuţii în legătură cu îngrijorările privind acţiunile autorităţilor turce la adresa mass-mediei şi oponenţilor politici, scrie The Associated Press.

Preşedintele turc a acuzat Germania că ar susţine terorismul după ce autorităţile de la Berlin au indicat că vor refuza extrădarea suspecţilor căutaţi de Ankara în legătura cu tentativa de lovitură de stat, în cazul în care consideră că este vorba de cazuri motivate politice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO