Business Internaţional

Premierul Ucrainei renunta la reprivatizari

30.09.2005, 19:46 20

Noul premier al Ucrainei, Iuri Ehanurov, a declarat, ieri, ca nu vor mai avea loc analize ale contractelor de privatizare, iar toate conflictele corporatiste vor fi rezolvate prin negocieri.

"Masurile privind asa-numitele reprivatizari au luat sfarsit. Toate companiile care ar fi trebuit sa revina in proprietatea statului au fost repuse in drepturi. Conflictele vor fi solutionate prin negocieri si intelegeri", a spus Ehanurov, in cursul prezentarii strategiei sale economice, in orasul industrial Deipropetrovsk.

Parlamentul ucrainean a aprobat, saptamana trecuta, candidatura lui Ehanurov la functia de premier, care a inlocuit-o pe Iulia Timosenko, demisa din functie la 8 septembrie, in urma unor acuzatii de coruptie.

Timosenko a fost sustinuta de alegatori, dar deciziile contradictorii si incapacitatea de a prezenta o strategie clara in problema privatizarilor au indepartat investitorii.

Fostul premier a declarat, la un moment dat, ca ar putea fi reanalizate circa 3.000 de vanzari de companii.

Pana in prezent, Executivul a reluat in proprietate un pachet de actiuni la cel mai mare combinat metalurgic al tarii, Krivoizstal, care a fost vandut, anul trecut, unui consortiu cu legaturi apropiate fostei guvernari, la un pret inferior altor oferte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels