Business Internaţional

Presa internaţională a continuat să relateze şi luni despre protestele din România

Presa internaţională a continuat să relateze şi luni...

Autor: Mircea Olteanu

07.02.2017, 08:15 105

Agenţia de ştiri Associated Press a relatat despre miile de persoane care s-au strâns în faţa Guvernului pentru cea de-a şaptea seară consecutivă, scandând "Demisia!" şi fluturând steaguri tricolore.

Un participant la protestul de la Piaţa Victoriei, intervievat de AP, a declarat că vrea o schimbare, adăugând: "nu este vorba doar de corupţie, este vorba de servicii publice proaste".

AP a relatat şi despre demonstraţia organizat în faţa Palatului Cotroceni, la care au participat câteva sute de persoane care îl acuzau pe preşedintele Klaus Iohannis că ar fi cauzat această criză.

Şi agenţia de ştiri Reuters a scris despre protestele de luni, când 25.000 de persoane s-au strâns în faţa Guvernului pentru a cere demisia Cabinetului Grindeanu, în timp ce Partidul Social-Democrat a îndemnat la calm.

Reuters nu a trecut cu vederea nici evenimentele de la Cotroceni, unde a avut loc din nou un protest, pentru a doua zi consecutivă. Aproximativ 4.000 de persoane au participat la manifestaţia împotriva preşedintelui Iohannis.

Publicaţia britanică The Guardian a relatat că "protestatarii români par să fi câştigat, după ce Guvernul a renunţat la legislaţia privind corupţia care a provocat cele mai ample proteste din ţară de la căderea comunismului. Însă cei care au răspuns la întrebările puse de Guardian spun că nu este suficient, şi cer demisia Guvernului".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24