Business Internaţional

Preşedintele Americii joacă ping-pong cu proiectul privind sancţiunile contra Rusiei: Donald Trump contestă rezoluţia pe care tocmai a promulgat-o

Preşedintele Americii joacă ping-pong cu proiectul...

Autor: Mihai Draghici

02.08.2017, 18:51 309

Imediat după promulgarea rezoluţiei, Donald Trump a afirmat că documentul are "deficienţe grave".

"Prin limitarea flexibilităţii Executivului, proiectul îngreunează acţiunile Statelor Unite de a obţine acorduri bune pentru poporul american şi va contribui la apropierea în relaţiile dintre China, Rusia şi Coreea de Nord", a argumentat Donald Trump, potrivit cotidianului The Washington Post.

"Autorii Constituţiei noastre au plasat afacerile externe în sarcina preşedintelui. Această rezoluţie va demonstra înţelepciunea acelei opţiuni", a adăugat Donald Trump.

Rezoluţia Congresului SUA menţine sancţiunile impuse de Administraţia Barack Obama şi prevede măsuri suplimentare împotriva unor indivizi implicaţi în anumite activităţi contrare intereselor SUA.
De asemenea, rezoluţia limitează capacitatea preşedintelui de a atenua sancţiunile impuse Rusiei. Decizia de limitare a atribuţiilor prezidenţiale în acest caz a fost luată în contextul în care Donald Trump este perceput ca având poziţii favorabile faţă de Moscova. Rusia este acuzată că a influenţat scrutinul prezidenţial din Statele Unite în favoarea lui Donald Trump.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO