Business Internaţional

Preşedintele chinez Xi Jinping s-a întâlnit cu omologul său Vladimir Putin la Beijing. Cei doi lideri vor discuta despre Ucraina, Asia, energie şi comerţ

Preşedintele chinez Xi Jinping s-a întâlnit cu...

Autor: Mediafax

16.05.2024, 09:47 40

Preşedintele Chinei, s-a întâlnit cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Întâlnirea a avut loc la Beijing. Putin face o vizită de două zile în China.

Vladimir Putin a ajuns la Beijing joi pentru o vizită de stat de două zile. Cei doi lideri vor discuta despre Ucraina, Asia, energie şi comerţ, potrivit Reuters. Alegând China pentru prima sa călătorie în străinătate de la preluarea noului mandat de şase ani, Putin transmite lumii un mesaj despre priorităţile şi despre legăturile sale cu Xi.

În afară de discuţii, Putin şi Xi vor participa la o ceremonie dedicată împlinirii a 75 de ani de când Uniunea Sovietică a recunoscut Republica Populară Chineză. Putin va vizita şi oraşul Harbin, din nord-est, care are legături istorice cu Rusia.

China şi-a consolidat relaţiile comerciale şi militare cu Rusia în ultimii ani, deoarece SUA şi aliaţii săi au impus sancţiuni ambelor ţări, în special Moscovei, pentru invadarea Ucrainei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels