Business Internaţional

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker: Ucraina nu este europeană în sensul Uniunii Europene

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker:...

Autor: Mediafax

29.08.2017, 17:39 263

"Sunt 60 de războaie în desfăşurare în lume, dar niciun nu are loc pe teritoriul Europei, dacă nu luăm în calcul Ucraina. Dar Ucraina nu este o ţară europeană în privinţa calităţii de membru al UE. Acum câteva zile, prietenul meu, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, a spus că Ucraina aproape a intrat în UE şi în NATO. Totuşi, nu este un stat membru al niciuneia dintre ele şi toată lumea ar trebui să înţeleagă asta", a spus Juncker.

Preşedintele Comisiei Europene a participat la o reuniune a şefilor misiunilor diplomatice din statele membre ale Uniunii Europene.

La 11 iulie, Consiliul Uniunii Europene a finalizat ratificare Acordului de Asociere între Uniunea Europeană şi Ucraina, iar documentul va intra în vigoare la 1 septembrie.

La 26 august, Petro Poroşenko a anunţat că Ucraina va îndeplini criteriile necesare pentru a primi calitatea de membru al Uniunii Europene şi al NATO.

"Sunt sigur că în viitor putem conta pe acelaşi tip de coordonare şi interacţiune cu privire la eforturile statului nostru de a-şi proteja suveranitatea, integritatea teritorială şi independenţa, pentru a ne implementa obiectivele ambiţioase europene şi euro-atlantice, întrucât unii politicieni din interiorul şi din afara ţării nu cred că vom vedea perspective de aderare la UE şi NATO. Vom depăşi aceste bariere, vom schimba ţara. Ucraina va îndeplini criteriile necesare pentru depunerea cererii de aderare. Vom continua să ne deplasăm pe calea noastră europeană şi euro-atlantică", a spus Poroşenko.

Rusia se opune puternic aderării Ucrainei la Alianţa Nord-Atlantică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO