Business Internaţional

Preşedintele Comitetului Regiunilor Europene: Europa să nu acorde exces de atenţie Brexitului

Preşedintele Comitetului Regiunilor Europene: Europa să...

Autor: Mediafax

24.06.2016, 18:07 546

Aflat în vizită la Arad, preşedintele Comitetului Regiunilor Europene, Markku Markkula, a declarat că Brexit este "o chestiune importantă" şi se aştepta ca majoritatea să voteze altfel în Marea Britanie.

"Mă aşteptam ca majoritatea să voteze altfel, dar aceasta este realitatea, acesta este rezultatul, trebuie să depăşim situaţia. Dacă britanicii vor să iasă din UE vor ieşi, negocierile de ieşire vor dura poate doi ani, dar am dori ca Europa să nu acorde exces de atenţie acestei teme, avem nevoie să ne concetrăm pe investiţii strategice şi crearea de locuri de muncă, să fim toţi mai uniţi şi mai concentraţi pe construcţia proiectului nostru european, de asta avem nevoie: locuri noi de muncă şi o nouă creştere economică. Şi o colaborare mai strânsă bazată pe valorile noastre europene: libertate, deschidere, solidaritate", a spus Markku Markkula.

Întrebat dacă, în opinia sa, Marea Britanie ar putea reveni asupra deciziei, preşedintele Comitetului Regiunilor Europene a răspuns: "Nu ar trebui să începem să visăm".

"Este decizia britanicilor, ce s-ar putea întâmpla este ca Scoţia să vrea să-şi ia propria decizie şi să revină în Uniune. Sunt mulţi paşi care vor urma, cum spuneam, noi trebuie să ne concetrăm pe propriile noastre obiective: o Europă mai bună, o Europă mai unită, nu neapărat prin schimbări structurale majore, ci prin angajament mai ferm pentru viitorul economic, social şi de protecţia mediului la nivel European.

Markku Markkula a vizitat în Arad cel mai mare proiect şcolar cu bani europeni din România, Colegiul Naţional "Moise Nicoară", reabilitat de municipalitate cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, cele două universităţi arădene şi podul Traian, reabilitate tot cu fonduri europene.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO