Business Internaţional

Preşedintele francez Macron i-a cerut lui Putin să oprească operaţiunile militare în zone rezidenţiale, să securizeze principalele axe rutiere din Ucraina şi să nu distrugă infrastructura esenţială. "Vladimir Putin a confirmat voinţa de a susţine aceste idei"

Preşedintele francez Macron i-a cerut lui Putin să...

Autor: Mihai Draghici

28.02.2022, 17:20 78

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a vorbit luni, în mod separat, cu omologii săi din Ucraina şi Rusia, Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin. în contextul eforturilor de oprire a confruntărilor militare ruso-ucrainene.

Emmanuel Macron a discutat "de mai multe ori în ultimele ore" cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a transmis Palatul Elysée, potrivit cotidianului Le Figaro.

De asemenea, Emmanuel Macron a discutat cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, căruia i-a cerut să oprească operaţiunile militare în zone rezidenţiale, să securizeze principalele axe rutiere din Ucraina şi să nu distrugă infrastructura esenţială. "Vladimir Putin a confirmat voinţa de a susţine aceste idei", a precizat Preşedinţia Franţei.

Kremlinul a confirmat, potrivit agenţiei RIA Novosti, că Vladimir Putin a discutat cu Emmanuel Macron.

În paralel, delegaţii din Ucraina şi Rusia poartă negocieri pentru un armistiţiu. Conform unor surse citate de agenţia Interfax şi de postul de televiziune Sky News, negocierile s-au încheiat deja, dar, potrivit agenţiei RIA Novosti, continuă de peste patru ore. Nu există informaţii despre rezultate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO