Business Internaţional

Preşedintele Joe Biden afirmă că asistenţa militară iniţială a SUA este în drum spre Israel

Preşedintele Joe Biden afirmă că asistenţa militară...

Autor: Andreea Tobias

08.10.2023, 21:00 151

Preşedintele american Joe Biden i-a spus duminică premierului Benjamin Netanyahu că asistenţa suplimentară pentru Forţele de Apărare israeliene este în drum spre Israel şi că vor urma şi mai multe în zilele următoare, a declarat Casa Albă după convorbirea lor.

Statele Unite vor trimite mai multe nave şi avioane militare mai aproape de Israel în semn de susţinere, a declarat secretarul apărării Lloyd Austin, Washingtonul considerând că ultimul atac al Hamas s-ar fi putut produce pentru a perturba o potenţială normalizare a legăturilor dintre Israel şi Arabia Saudită, notează Reuters.

În urma convorbirii dintre cei doi lideri, Casa Albă a emis o declaraţie, în care se spune: "Preşedintele şi-a exprimat din nou profunda compasiune pentru toţi cei dispăruţi, răniţi şi ucişi şi a promis sprijinul său deplin pentru guvernul şi poporul Israelului în faţa unui atac fără precedent şi îngrozitor al teroriştilor Hamas”.

Biden şi Netanyahu au discutat despre luarea de ostatici de către teroriştii Hamas, inclusiv familii întregi, bătrâni şi copii mici.

Luptătorii Hamas au năvălit în oraşele israeliene, în timp ce ţara a suferit sâmbătă cea mai sângeroasă zi din ultimele decenii. Duminică, Israelul i-a atacat pe palestinieni cu lovituri aeriene în Gaza, iar sute de persoane ar fi fost ucise de ambele părţi. Spirala violenţelor ameninţă să declanşeze un nou război major în Orientul Mijlociu.

Atacul lansat de Hamas în zorii zilei de sâmbătă a reprezentat cea mai mare şi mai mortală incursiune în Israel de când Egiptul şi Siria au lansat un asalt brusc în încercarea de a recupera teritoriile pierdute în războiul de Yom Kippur, în urmă cu 50 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO