Business Internaţional

Pretul apartamentelor din satul olimpic s-a dublat

06.08.2008, 20:19 14

Locuintele din satul olimpic din Beijing, care vor fi vandute dupa incheierea Jocurilor Olimpice, si-au dublat deja valoarea, ajungand la 30.000 de yuani (2.826 de euro) pe metru patrat. Cu toate acestea, pretul ridicat
nu a tinut cumparatorii la distanta.
"Doua treimi din apartamente au fost deja vandute, incepand cu luna decembrie a anului trecut, iar acum au mai ramas doar vreo 5.000. In ultima etapa a vanzarilor mai sunt zece cladiri, cu apartamente ce masoara intre 200 si 240 de metri patrati", a spus Zhang Limin, agent de vanzari la Beijing Guoao Investment Development, una din firmele care vor avea un profit impresionant de pe urma acestor tranzactii.
Costul initial al satului olimpic nu este mult mai mare decat cel al unui proiect rezidential obisnuit, conform afirmatiilor facute de Ding Jianming, inginer-sef adjunct in cadrul departamentului administrativ Beijing 2008 Olympic Project Construction Headquarters Office. Satul olimpic va purta denumirea de Dream World 2008 dupa incheierea Jocurilor.
Datorita localizarii sale foarte bune, Dream World 2008 a atras interesul cumparatorilor inca inainte de a fi construit. Spre deosebire de alte proiecte imobiliare care investesc foarte mult in marketing si promovare, Dream World nu era foarte cunoscut cand a initiat prima faza a vanzarilor, pe data de 28 decembrie a anului trecut.
"Satul nu are nevoie de reclama. Olimpiada insasi este garantia calitatii. Majoritatea cumparatorilor sunt interesati de mediul ecologic, de transportul care se face cu usurinta si de accesul la bazele sportive construite pentru Jocurile Olimpice", a afirmat Carlby Xie, sef de cercetare la Colliers International.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO