Business Internaţional

Pretul petrolului se stabilizeaza dupa cinci zile de crestere

13.05.2008, 19:56 9

Pretul petrolului a scazut la bursa din New York pe fondul ingrijorarilor ca preturile au urcat prea mult si prea repede, scrie Bloomberg.
Pretul petrolului cu livrare in luna iulie a scazut cu 0,6%, adica aproximativ 70 de centi, pana la 125,26 de dolari pe baril. Shokri Ghanem, presedintele National Oil Corporation din Libia, a pus cresterea preturilor pe seama speculantilor si conflictelor politice, declarand ca se asteapta ca Organizatia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) sa convoace o intalnire inainte de luna septembrie si ca va face o revizuire a exporturilor.
OPEC extrage aproximativ 40% din petrolul folosit la nivel mondial. Ministrul energiei si petrolului din Venezuela, Rafael Ramirez, a declarat ca nu a fost propusa nicio intalnire pana acum.
Pretul petrolului Brent din Marea Nordului a scazut cu 0,8%, adica 95 de centi, pana la 124,45 de dolari pe baril la bursa din Londra.
Dolarul s-a apreciat ieri in fata yenului japonez pentru prima data in ultimele sase zile, in conditiile speculatiilor conform carora banca centrala a Americii (Fed) nu va mai reduce rata dobanzii cheie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO