Business Internaţional

Previziuni sumbre pentru marile banci americane

28.03.2008, 18:47 16

Actiunile Citigroup au scazut cu aproximativ 6% dupa ce un raport al unui fond de investitii estimeaza ca pierderile cauzate bancilor americane de criza creditelor din Statele Unite ar putea fi mai mari decat cele estimate initial, scrie BBC News.
Analistii fondului de investitii Oppenheimer sunt de parere ca Citigroup ar putea pierde pana la 13,1 miliarde de dolari (8 miliarde de euro) in primul trimestru al anului. Si Bank of America, JP Morgan Chase si Wachovia ar putea anunta scaderi de profit, conform raportului.
Potrivit analistilor de la Oppenheiner, situatia Citigroup s-ar putea inrautatii de-a lungul acestui an. In ultimul trimestru din 2007, banca americana a raportat pierderi nete de 9,83 mld. dolari (6,23 mld. euro).
De asemenea, in octombrie anul trecut, Citigroup a fost nevoita sa reduca valoarea dividendelor - platile acordate actionarilor - precum si sa caute surse externe de finantare.
Directorul executiv al Citigroup, Vikram Pandit, a declarat ca pierderile au fost cauzate de expunerea prea mare fata de sectorul ipotecar subprime, valoarea totala a expunerii ridicandu-se la 18,1 miliarde de dolari (11,4 miliarde de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO