Business Internaţional

Prima demisie din guvern, breaking news în presa internaţională. Bloomberg: Euro ar putea ajunge la 4,6 lei

Prima demisie din guvern, breaking news în presa...

Autor: Ştefan Stan

02.02.2017, 09:57 1616

Criza politică din România s-a adâncit joi, după ce un ministru din cabinetul Grindeanu a anunţat că va demisiona în urma celor mai mari proteste de la căderea comunismului, pornite din cauza unor schimbări abrupte ale Codului Penal, care ar afecta eforturile luptei anti-corupţie, scrie Bloomberg.

Ministrul Mediului de Afaceri, Florin Jianu, a spus că vrea să demisioneze pentru că nu suportă poziţia guvernului, potrivit unui mesaj de pe pagina lui de Facebook. Anunţul vine după ce 300.000 de persoane au ieşit pe străzi în România miercuri seară, cu aproximativ 150.000 de persoane în faţa guvernului, la temperaturi sub zero grade.

Cele mai mari proteste de la revoluţia din 1989, care l-a înlăturat pe dictatorul Nicolae Ceauşescu, au avut loc după ce PSD, care a fost investit de numai o lună, a sfidat opinia publică şi pe preşedintele Iohannis şi a schimbat Codul Penal.

Agitaţia a trimis leul în scădere cu peste 1% în raport cu euro, cel mai mare declin al monedei din ultimii doi ani, şi a şters toate câştigurile din 2017. Bloomberg estimează că leul s-ar putea deprecia la 4,6 în raport cu euro, dacă ordonanţele nu vor fi retrase de PSD.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO