Business Internaţional

Prima întâlnire între Theresa May şi Vladimir Putin, pe teritoriu neutru, în China. Siria, Ucraina şi „tupeul” avioanelor ruse, pe agendă

Prima întâlnire între Theresa May şi Vladimir Putin,...

Autor: Mircea Olteanu

04.09.2016, 19:03 1030

Relaţiile dintre Rusia şi Marea Britanie se află la un nivel scăzut din cauza divergenţelor privind Siria şi Ucraina, dar şi din cauza intensificării zborurilor efectuate de avioanele ruse în apropierea spaţiului aerian britanic.

Întâlnirea de duminică, care a avut loc în timpul Summitului G20 din China, a fost prima între noul premier britanic Theresa May şi preşedintele rus.

" Deşi recunosc că există unele diferenţe între noi, sunt unele zone de interes şi unele chestiuni care trebuie discutate şi sper că vom avea un dialog sincer şi deschis," a declarat May la începutul întâlnirii.

La rândul său, Vladimir Putin a afirmat că "sper să aducem relaţiile bilaterale la un nivel mai înalt decât sunt în prezent."

Discuţiile dintre cei doi lideri s-au axat pe o serie de probleme de interes comun, precum terorismul, Siria şi combaterea traficului de droguri, a declarat ministrul rus al Economiei, Alexei Ulyukayev.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24