Business Internaţional

Primul mesaj adresat de către Principesa Margareta românilor după înmormântarea Regelui Mihai

Primul mesaj adresat de către Principesa Margareta...

Autor: Departamentul Life

19.12.2017, 15:29 2118

Custodele Coroanei, Principesa Margareta, mulţumeşte românilor pentru afecţiunea şi gândurile pline de compasiune pe care le-au arătat după moartea Regelui Mihai I, "un stâlp al istoriei contemporane a ţării noastre".

"Adresez tuturor recunoscătoare mulţumiri pentru cuvintele alese, pentru afecţiunea şi gândurile pline de compasiune pe care le-aţi arătat, cu trista ocazie a trecerii la cele veşnice a tatălui meu", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de biroul de presă al Casei Regale.

"Regele Mihai a fost un tată minunat, un model de moralitate şi un stâlp al istoriei contemporane a ţării noastre. Loial, drept şi generos, Regele a dovedit un angajament neclintit faţă de Naţiune şi Coroană. Am fost cu toţii în aceste zile în comuniune, mândri, îndureraţi şi înălţaţi sufleteşte", potrivit aceluiaşi comunicat.

"Aceleaşi principii şi sentimente ca ale tatălui meu vor călăuzi, de acum înainte, Familia Regală a României. Vă mulţumesc pentru forţa iubirii voastre şi pentru ataşamentul fără pereche pe care l-aţi arătat Regelui nostru, în ultimele sale zile pe pământ. Datorită vouă, aceste ultime zile de jale vor rămâne în istoria contemporană. Custodele", se încheie comunicatul.

Regele Mihai I a încetat din viaţă pe 5 decembrie, la vârsta de 96 de ani.

După decesul Regelui Mihai, Custodele Coroanei a transmis un mesaj către români, precizând că va continua munca tatălui ei.

"Chemată a fi urmaşa bunului Rege Mihai, care mi-a lăsat ca sfântă moştenire iubirea şi credinţa faţă de România, voi continua munca şi voi respecta legământul său. În eforturile pentru dezvoltarea şi consolidarea ţării, voi avea ca model exemplul părintelui nostru şi convingerea lui în destinul poporului român. Aduc adâncă recunoştinţă celor patru generaţii anterioare ale familiei mele, care au creat legătura între ţară şi Casa Regală. O sută cincizeci de ani care au adus României instituţii moderne, dezvoltare, consolidare şi deschidere către lume. În lunga sa viaţă, al patrulea rege al României a găsit sprijin în credinţă, în speranţă şi în răbdare. În toate împrejurările, el a răspuns cu dreptate şi, când a fost posibil, cu iertare. Sunt sigură că, în viitor, românii vor rămâne iubitori de Coroană, uniţi în conştiinţă şi acţiune, pentru propăşirea naţională, în contextul Uniunii Europene şi al Alianţei Nord-Atlantice. Cu emoţie şi onoare, cu simţ al datoriei, ca bună româncă şi Custode al Coroanei, îmi închin viaţa şi munca naţiunii noastre şi românilor de pe tot Pământul. Aşa să ne ajute Dumnezeu", a transmis atunci Custodele Coroanei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO