Business Internaţional

Principalele bănci europene au hotărât să participe la salvarea Greciei

Principalele bănci europene au hotărât să participe la salvarea Greciei

Autor: Vlad Popescu

27.06.2011, 16:24 785

Băncile din Franţa şi Germania au acceptat, în discuţiile cuguvernele celor două ţări, să participe la bailout-ul Greciei prinrostogolirea obligaţiunilor, însă negocierile continuă,instituţiile de credit sperând să obţină condiţii mai bine,transmite Reuters citată de Mediafax.

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a declarat luni că guvernul aajuns la o înţelegere cu băncile franceze pentru rostogolireadatoriilor Greciei.

Întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă s-a ajuns la un consenspentru rostogolirea datoriilor Greciei în obligaţiuni noi, cumaturitatea la 30 de ani, Sarkozy a răspuns afirmativ şi a adăugatcă speră ca şi alte ţări europene să urmeze exemplul Franţei.

Oficialul a adăugat că guvernul francez este dispus să discute cualte state din UE condiţiile înţelegerii cu băncile, care ar puteafi modificată.

Totodată, asociaţia băncilor private din Germania, BdB, a anunţatluni că negocierile dintre instituţiile de credit locale şiguvernul german pentru participarea investitorilor privaţi labailout-ul Greciei evoluează în mod constructiv.

Directorul general al BdB a declarat pentru Reuters că băncile auacceptat să participe la iniţiativa europeană, însă speră încontinuare că vor obţine stimulente din partea guvernului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO