Business Internaţional

Probleme pe piaţa muncii din SUA: Walmart, cel mai mare angajator american, va tăia 2000 de locuri de muncă. Cum ar putea angajaţii să evite concedirea

Probleme pe piaţa muncii din SUA: Walmart, cel mai mare...

Autor: Valeriu Dănilă

04.04.2023, 15:05 144

Walmart va tăia 2000 de locuri de muncă la cinci centre de e-commerce din SUA, însă este posibil ca mulţi angajaţi să primească alte roluri în cadrul companiei, scrie Bloomberg.

Reducerile includ peste 1000 de posturi la un depozit din Fort Worth, Texas, conform autorităţilor locale. Gigantul de retail anticipează, de asemenea, o reducere de aproape 600 de locuri de muncă la un centru de livrare din Pennsylvania, 400 în Florida şi aproximativ 200 în New Jersey.

Totodată, Walmart doreşte să extindă în unele zone pe măsură ce işi ajustează magazinele şi depozitele pentru a face faţă mai multor comenzi online. Acest lucru ar permite companiei să mute unii angajaţi în loc de a-i concedia.

Ca urmare, impactul net asupra ocupării totale la Walmart, cel mai mare angajator din sectorul privat din SUA, rămâne incert. Compania a evitat politica de disponibilizări în masă la care a apelat rivalul său Amazon.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO