Business Internaţional

Procuror: Modul de operare în atentatul de la Nisa, specific reţelelor teroriste islamiste

Procuror: Modul de operare în atentatul de la Nisa,...

Autor: Mediafax

15.07.2016, 18:26 208

"Ancheta va încerca să stabilească dacă suspectul a beneficiat de complicitate, dacă a avut legături cu organizaţii teroriste islamiste, pentru că, trebuie să reamintesc, acest tip de acţiune se înscrie în apelurile făcute de astfel de organizaţii", a declarat François Molins, citat de ziarul Liberation.

Bilanţul atentatului de la Nisa este de 84 de morţi, inclusiv zece copii şi adolescenţi. Alte 202 persoane au fost rănite, 52 fiind în stare gravă, a declarat Francois Molins.

Procurorul general al Franţei a lăudat activităţile serviciilor de securitate franceze. "Şoferul camionului a deschis focul asupra forţelor de ordine, dar a fost neutralizat; camionul fusese închiriat pe 11 iulie şi trebuia returnat pe 13 iulie", a precizat Molins.

În interiorul camionului frigorific au fost găsite opt cutii goale şi o bicicletă; în cabină era un pistol semiautomat calibrul 7.65 şi un încărcător; de asemenea, erau replici ale unor arme de foc de tip Kalacknikov şi M16, a explicat Molins.

"Mohamed Lahouaiej Bouhlel nu era cunoscut deloc de serviciile de informaţii franceze. Era căsătorit, avea copii; soţia a fost reţinută", a spus Molins, precizând că autorul atacului fusese condamnat o singură dată la şase luni de închisoare cu suspendare pentru o altercaţie în trafic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24