Business Internaţional

Producatorul auto american Chrysler se lupta sa supravietuiasca

19.10.2008, 16:13 24

Fondul de investitii Cerberus discuta cu Renault si General Motors o posibila vanzare a Chrysler, sau a unei parti din companie, realizarea de astfel de tranzactii ducand la divizarea celui de-al treilea mare producator auto din SUA, potrivit unor surse apropiate situatiei. Totusi, un reprezentant al Renault a negat existenta negocierilor. "Nu exista discutii. Ne concentram asupra abordarii situatiei actuale de pe piata", a declarat purtatorul de cuvant al Renault, Frederique Le Greves.

Cerberus Capital Management, actionarul majoritar al Chrysler, discuta cu GM in legatura cu vanzarea unor active ale Chrysler, in timp ce interesul Renault in Chrysler variaza de la o eventuala alianta la preluarea Jeep, considerat cel mai valoros brand al grupului auto, au afirmat sursele. Daca Renault va cumpara Jeep, atunci cel mai cunoscut brand de vehicule utilitare sport din lume va fi din nou controlat de constructorul francez, care l-a vandut catre Chrysler in 1987. Constructorul francez de automobile s-a retras de pe piata americana la finele anilor 1980, dupa ce a cumparat in 1979 compania American Motors, care detinea Jeep. Printre activele Chrysler care ar putea fi vandute se numara operatiunile de productie de camioane din Mexic sau de dubite, a afirmat una dintre surse. Cerberus si GM au luat in considerare pe parcursul negocierilor posibilitatea ca Chrysler sa cumpere o participatie de 49% pe care GM o detine la GMAC. Este posibil ca GM sa dea participatia la GMAC in schimbul operatiunilor Chrysler din sectorul auto, potrivit surselor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO