Business Internaţional

Producătorul croat de supermaşini Rimac a atras finanţare de la investitori de renume

Autor: Bogdan Cojocaru

02.06.2022, 00:00 95

Rimac, companie croată cunoscută pentru producţia de supercaruri sportive ca  Nevera, o maşină electrică de 1.900 de cai-putere, a atras finanţare de 500 de milioane de euro de la investitori de renume precum Goldman Sachs, Porsche şi un fond de tehnologie consiliat de banca niponă SoftBank, scrie CNBC.

Noua finanţare evaluează Rimac la peste 2 miliarde de euro. Compania a bulversat lumea auto anul trecut când a preluat o participaţie care-i dă controlul asupra Bugatti, un producător auto ultraexclusivist francez care a făcut multă vreme parte din Volkswagen, cel mai mare grup auto din lume. Investiţia ar trebui să ajute Rimac să se îndepărteze de rădăcinile de producător auto mic de maşini electrice scumpe.

Va continua să fabrice Nevera, o maşină de 2,4 milioane de dolari, printr-un parteneriat cu Porsche, şi o serie de noi modele pentru Bugatti.

Dar cu noul capital se va concentra pe subsidiara Rimac Technology, care dezvoltă şi produce componente pentru vehicule electrice şi hibride de lux livrate altor constructori auto.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels