Business Internaţional

Profitul Bouygues a crescut cu 54% in T1

09.06.2006, 00:00 9

Oficialii Bouygues, a doua companie de constructii din lume ca marime, au declarat ca profitul pe primul trimestru (T1) a crescut cu 54%, peste estimarile analistilor, datorita unui numar record de contracte de constructii si a pachetului de actiuni detinut intr-un post privat de televiziune din Franta, relateaza Bloomberg.

Profitul net al companiei a ajuns la 148 mil. euro, de la 96 mil. euro in urma cu un an, a declarat directorul financiar, Olivier Poupart - Lafarge. Compania cu sediul la Paris a obtinut un castig de 27 mil. euro din vanzarea pachetului detinut la Saur. Oficialii companiei au ridicat estimarile pentru profitul anual pe 2006 la 450 mil. euro. Diversificarea activitatii companiei a permis ca profitul mai mare obtinut din abonamentele TV sa compenseze costurile ridicate cu retelele de telefonie mobila.

Martin Bouygues, directorul executiv al companiei, a declarat ca cel mai recent proiect al sau este cumpararea unui pachet de actiuni al producatorului de trenuri francez Alstom.

Actiunile Bouygues s-au depreciat cu 1,3 euro, sau 3,1%, fiind cotate la 40,45 euro pe bursa din Paris, valoarea de piata a companiei ridicandu-se la 13,7 mld. euro.

Analistii estimau un profit de 112 mil. euro pentru primul trimestru al acestui an.

Contributia Television Francaise 1 la castigurile companiei de constructii a crescut cu 28%. Bouygues detine 43% din actiunile postului, care este cel mai vizionat canal de televiziune din Franta.

Cifra de afaceri a crescut cu 10% pana la 5,23 mld. euro, datorita contractelor de constructii si a achizitionarii companiei energetice ETDE. Bouygues a ridicat plafonul pentru cifra de afaceri anuala la 25,8 mld. euro. Compania a obtinut in luna martie 335 mil. euro din contracte pentru construirea unui hotel si a unei autostrazi in Dubai. Colas, cel mai mare constructor de drumuri din lume, in care Bouygues are o participatie de 96%, a semnat contracte in valoare de 570 mil. euro, in tari precum Franta, Ungaria, Polonia, Slovacia sau SUA.

Grupul de companii al Bouygues este prezent si pe piata romaneasca de mai multi ani, fiind implicat intr-o serie de proiecte de anvergura, precum Autostrada Bucuresti-Constanta, Palatul de Justitie, World Trade Center, Satul Francez sau hotelul Novotel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO