Business Internaţional

Profitul Deutsche Bank creste cu 25%

02.11.2006, 17:34 13

Deutsche Bank, cea mai mare banca din Germania, a anuntat o crestere a profiturilor pe trimestrul trei de 25% datorata castigurilor de pe urma vanzarii de actiuni ale Linde Group, care au acoperit scaderea veniturilor inregistrate de banca de investitii, titreaza Bloomberg.
Profitul net a crescut la 1,24 mld. euro, de la 991 mil. euro, in anul precedent, a declarat banca cu sediul la Frankfurt. Deutsche Bank a incasat o suma de 125 mil. euro de la o firma de asigurari pentru intreruperea operatiunilor la 11 septembrie 2001, in urma atacurilor teroriste. A castigat de asemenea 92 mil. euro prin vanzarea de actiuni ale Linde, cel mai mare producator mondial de gaze industriale. Aceste castiguri au contracarat impactul scaderii cu 32% a veniturilor diviziei de investitii.
"Deutsche Bank este dependenta de o piata de capital benigna", a declarat Guy de Blonay, care manageriaza aproximativ 700 mil. dolari la New Star Asset Management din Londra, in portofoliu intrand si actiuni ale Deutsche Bank. "Al treilea trimestru a fost evident mai lent. Intr-un mediu nereglementat, activitatea incetineste din cauza lipsei de transparenta."
Din punctul de vedere al vanzarilor totale si al veniturilor provenite din tranzactii, Deutsche Bank a cazut doua pozitii, pe pozitia a patra in topul celor mai puternice banci din lume, de pe locul doi pe care il detinea in al doilea trimestru. UBS, cu sediul la Zurich, a anuntat marti ca profitul va scadea cu 21 de procente in urma scaderii veniturilor din tranzactionare. Grupul Credit Suisse va raporta probabil o scadere de 13% a veniturilor.
Profitul inainte de taxare la unitatea de investitii bursiere a Deutsche Bank, care aduce mai mult de jumatate din castigurile totale, a scazut 15 procente, la 957 de mil. euro. Profitul din tranzactiile bancare a crescut cu 33 de procente, la 168 mil. euro, in timp ce divizia clientilor privati si de asset management a raportat o crestere de 5%, la 429 mil. euro in acest trimestru.
Profitul din vanzari si tranzactionare, care a cumulat 42% din total, a scazut cu 6,3%, la 2,69 mld. euro, prima cadere din ultimii doi ani. In timp ce profitul din veniturile fixe a crescut cu 7,7 procente la 1,99 mld. euro, profitul din tranzactii bursiere a scazut cu 32 de procente, la 700 mil. euro.
Deutsche Bank a avut o pierdere de aproximativ 100 mil. euro de pe urma tranzactionarii actiunilor in nume propriu in trimestrul II si un profit mai mare de 200 mil.euro in trimestrul trei din 2005.
Profitul din consilierea fuziunilor si girarea obligatiunilor si actiunilor a crescut cu 12 procente, la 642 mil. euro in acest trimestru.
Deutsche Bank are ca scop clasarea pe locul cinci intre competitorii globali in ceea ce priveste taxele si profitabilitatea financiara, a declarat pe 5 octombrie Michael Chors, care este codirector la unitatea de investitii bancare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO