Business Internaţional

Profitul General Electric a crescut cu aproape 20% în trimestrul al treilea, la 2,34 miliarde dolari

Autor: Marius Oncu - Mediafax

21.10.2011, 16:02 111

Profitul General Electric (GE), cel mai mare conglomerat din Statele Unite, a crescut cu 18% în trimestrul al treilea, la 2,34 miliarde de dolari, susţinut de veniturile solide de pe pieţele emergente precum Brazilia, Rusia sau China, transmite Reuters.

GE se aşteaptă ca profitul să înregistreze o creştere procentuală de două cifre anul următor.

Investitorii au fost mulţumiţi de avansul de 16% al comenzilor pentru echipamente industriale, un indicator al veniturilor viitoare, şi de creşterea de 25% a vânzărilor internaţionale. GE s-a bazat pe majorarea cerereii în ţările cu economii emergente pentru a compensa evoluţia slabă din SUA şi Europa.

Anunţul GE are loc în contextul unei serii de rezultate solide ale companiilor din industria prelucrătoare americană, însă investitorii rămân îngrijoraţi privind impactul crizei din Europa asupra economiei mondiale, prin intermediul sistemului financiar.

"Îngrijorarea pe viitor va fi legată de Europa şi impactul pe care l-ar putea avea, nu numai la nivel regional ci şi asupra economiei globale. Există un grad ridicat de incertitudine", a afirmat Perry Adams, vicepreşedinte la compania americană de adminstrare de active Huntington Private Financial Group.

Veniturile din trimestrul al treilea ale GE, cel mai mare producător de motoare pentru aeronave şi turbine electrice din lume, a stagnat la 35,37 miliarde de dolari.

În primele nouă luni, profitul a urcat cu 36%, de la 6,9 miliarde de dolari anul trecut la 9,4 miliarde de dolari, în timp ce veniturile au scăzut uşor de la 71,8 miliarde de dolari la 68 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24