Business Internaţional

Protestatari furioşi au incendiat maşini şi pubele, la periferia Parisului

Protestatari furioşi au incendiat maşini şi pubele, la...

Autor: Mediafax

22.07.2016, 15:09 433

Protestele au început marţi noaptea, atunci când Adama Traore, un tânăr în vârstă de 24 de ani, a murit în timp ce era condus spre o secţie de poliţie. Traore fusese arestat în urma unei altercaţii cu agenţii de poliţie. Membrii echipajului de poliţie erau în căutarea frateleui său, în privinţa unui caz de infracţiune minoră.

Membrii familiei lui Adama Traore au declarat că suspectează că acesta ar fi fost ucis de poliţie. La autopsie nu au fost găsite pe corp urme semnificative de violenţă, dar s-a descoperit că tânărul suferea de "o infecţie foarte gravă", potrivit lui Jean-Simon Merandat, şeful de stat major al prefecturii poliţiei din Val d'Oise, zonă periferică a capitalei franceze.

Jean-Simon Merandat a mai declarat că familia şi prietenii tânărului decedat plănuiau vinerea aceasta organizarea unui marş stradal, iar autorităţile locale încercau să medieze cu aceştia.

În timpul violenţelor nocturne de joi, un vehicul al poliţiei a fost împuşcat cu alice, iar şase maşini şi câteva pubele au fost incendiate, a declarat Merandet unui post de radio francez.

La începutul acestei săptămâni, aproximativ 200 de persoane au aruncat bombe improvizate asupra poliţiei şi clădirilor publice. În jur de 180 de agenţi de poliţie au fost mobilizaţi pentru a restabili liniştea, cinci dintre aceştia au fost uşor răniţi marţi, în momentul în care unul dintre protestari a deschis focul asupra membrilor poliţiei, cel mai probabil cu o armă de vânătoare.

Reprezentantul judiciar a mai adăugat că situaţia pare să se fi detensionat.

Un funcţionar independent, însărcinat cu sondarea opiniei publice, a declarat joi că i s-a cerut să se ocupe de investigarea acestui caz şi va deschide o anchetă pentru a examina respectarea principiilor de etică ale poliţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24