Business Internaţional

Protestele anti-Trump au continuat pentru a treia noapte consecutivă în mai multe oraşe din SUA

Protestele anti-Trump au continuat pentru a treia noapte...

Autor: Mediafax

12.11.2016, 11:46 64

Mii de oameni au protestat pe străzile din Miami, Atalanta, Philadelphia, New York, San Francisco sau Portland, Oregon.

Incidente violente au avut din nou loc în Portland, unde protestatarii au blocat traficul în zona centrală a oraşului, iar unii dintre ei au început să arunce cu obiecte spre forţele de ordine, care au intervenit. Imagini transmise de un post local afiliat NBC arată că poliţia ar fi reţinut cel puţin o persoană din rândul protestatarilor.

Sute de oameni au ieşit şi pe străzile din Los Angeles, purtând pancarte cu mesaje anti-Trump şi scandând "Nu-l recunoaştem pe preşedintele ales".

Mii de manifestanţi au protestat şi la Miami, unde au blocat şi traficul pe o autostradă din zona oraşului.

La New York, protestatarii s-au strâns în Washington Square Park şi în faţa clădirii Trump Tower, unde locuieşte noul preşedinte ales.

Iniţial, Donald Trump a denunţat protestele, spunând că participanţii sunt "incitaţi" de mass-media. Însă, vineri, republicanul a lăudat protestatarii, afirmând că: "Îmi place faptul că micile grupuri de protestatari de noaptea trecută dau dovadă de pasiune pentru măreaţa noastră ţară. Ne vom uni cu toţi şi vom fi mândri".

Mai multe proteste anti-Trump au fost anunţate pentru acest weekend, inclusiv la New York sau Los Angeles.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO