Business Internaţional

Raiffeisen Intl. estimeaza un profit de 550 mil. euro

16.10.2006, 18:45 12

Raiffeisen International, divizia pentru Europa de Est a grupului austriac Raiffeisen si-a revizuit in sens pozitiv estimarile privind profitul consolidat aferent anului 2006, la 550 mil. euro, de la nivelul de cel putin 500 mil. euro.
Banca din Romania este inclusa in Raiffeisen International
Previziunile nu includ castigurile obtinute din vanzarea Raiffeisenbank Ukraine si a unei participatii minoritare la banca TuranAlem, din Kazahstan, a declarat directorul general al Raiffeisen International, Herbert Stepic. Managementul bancii estimeaza un avans al veniturilor de minimum20% anual, pana in anul 2008.
Cele mai importante cresteri vor fi consemnate in tarile membre ale Comunitatii Statelor Independente (CSI), in special in Ucraina si Rusia, pe fondul achizitiilor realizate de banca in regiune.
Raiffeisen estimeaza cresterea numarului de sucursale din Europa Centrala si de Est cu circa 450, in perioada 2006-2008. In aceasta regiune, banca se va concentra asupra managementului activelor si a ofertei de produse de asigurari, pe langa activitatile traditionale, pe fondul cresterii rapide inregistrate de aceste segmente ale pietei.
Raiffeisen isi mentine optimismul referitor la potentialul pietei din Europa de Est, dar perspectivele pozitive sunt temperate de restrictiile la creditare impuse de autoritati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels