Business Internaţional

Raport favorabil pentru iniţiativa care obligă diplomaţii să cunoască două limbi străine

Raport favorabil pentru iniţiativa care obligă...

Autor: Gabriel Pecheanu

23.04.2023, 15:18 27

Iniţiativa legislativă a senatorului USR Cristian Bordei prin care membrii Corpului diplomatic şi consular al României sunt obligaţi să cunoască cel puţin două limbi străine, dintre care una să fie engleza sau franceza, a primit raport favorabil din partea Comisiei de politică externă a Senatului.

Iniţiativa urmează să fie votată în plenul Senatului în şedinţa de luni.

Senatorul USR, secretar al Comisiei pentru politică externă din Senat, consideră că „este absolut necesar ca diplomaţii să poată comunica fluent în mai multe limbi străine, să fie capabili să poarte un dialog de substanţă, fără intermediari, cu omologii lor din alte state”.

„Vedem eforturile pe care le depun diplomaţii din multe ţări de a învăţa limba română înainte de a veni la post, tocmai pentru a fi capabili să înţeleagă cu adevărat ce se întâmplă aici, nu numai în politică, dar şi în cultură şi în mediul de afaceri. Orice diplomat român trebuie să fie capabil să vorbească fluent cel puţin două limbi străine din care una de circulaţie internaţională. Nu este ceva extraordinar, e o condiţie minimală, o cerinţă a locului de muncă”, declară senatorul USR Cristian Bordei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO