Business Internaţional

Record de eficienţă în SUA: consumul mediu al maşinilor a coborât la 9,75 litri la suta de kilometri

Record de eficienţă în SUA: consumul mediu al...
09.10.2014, 11:31 3767
Posesorii de maşini din SUA fac economii de miliarde de dolari pe an, datorită motoarelor mult mai eficiente cu care sunt dotate în prezent automobilele, conform Agenţiei americane pentru Protecţia Mediului (EPA), citată de Reuters.
 
Consumul mediu înregistrat de automobilele uşoare din SUA a scăzut în anul 2013 la un nivel record de 9,75 litri la suta de kilometri, conform raportului EPA publicat miercuri. În anul 2004, consumul mediu era de 12,3 litri la suta de kilometri.
 
Conform raportului EPA, eficienţa consumului de combustibil din SUA s-a îmbunătăţit în 8 din ultimii 9 ani. Conform estimărilor agenţiei guvernamentale, în ritmul acesta eficienţa consumului de carburant de va dubla până în anul 2025, evoluţie care va aduce economii de 8.000 de dolari pe an pentru fiecare familie din SUA.
 
Conform aceluiaşi raport, cea mai eficientă marcă din SUA este Mazda, cu un consum de  8,4 litri la suta de kilometri şi cel mai redus nivel de emisii de noxe. Nissan s-a remarcat prin cea mai accentuată îmbunătăţire, clasându-se pe locul al doilea cu un consum mediu de 9 litri la suta de kilometri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO