Business Internaţional

Remo Ruffini, proprietarul producătorului de jachete Moncler, a devenit miliardar peste noapte în urma listării companiei pe bursă

Remo Ruffini, proprietarul producătorului de jachete...

Autor: Octavian Calei

12.12.2013, 13:32 1701

Remo Ruffini, preşedintele şi acţionarul majoritar al producătorului italian Moncler de îmbrăcăminte sportivă, a devenit joi miliardar în dolari după ce compania s-a listat la un preţ maxim pe bursă, transmite Bloomberg.

Titlurile Moncler vor fi cotate la 10,20 euro stabilind valoarea companiei la 2,55 miliarde euro. Ruffini deţine 27,5% din companie prin intermediul holdingului Ruffini Partecipazioni. Potrivit indexului Bloomberg al miliardarilor, italianul are acum o avere netă de 1,1 miliarde de dolari (0,8 mld. euro).

Antreprenorul în vârstă de 52 ani intră în topul miliardarilor din industria fashion de anul acesta alături de Brunello Cucinelli, care a devenit miliardar în urma dublării preţului acţiunilor din momentul listării companiei sale în aprilie 2012. Brandul fashion Brunello Cucinelli a atras prin IPO 158 de milioane de euro de la investitorii internaţionali.

Holdingul Ruffini Partecipazioni deţine 32% din Moncler iar omul de afaceri italian controlează 86% din holding.

Listarea Moncler marchează un eveniment important pentru bursa din Italia din ultimii trei ani, când Enel Green Power s-a listat în noiembrie 2010, strângând 2,6 miliarde euro.

este cea mai importantă pentru bursa din Italia din ultimii 3 ani, după oferta publică iniţială de acţiuni a Enel Green Power din noiembrie 2010.

Oferta Moncler indică reînnoirea apetitului investitorilor din Europa care sunt încrezători în revenirea economică din regiune. Companiile din Europa, Africa şi Orientul Mijlociu au atras aproape 32 de miliarde de dolari din listări în 2013, dublu faţă de 2012.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO