Business Internaţional

Renault-Nissan a iesit rapid din cursa pentru Chrysler

02.11.2008, 15:36 17

Compania General Motors pare sa ramana principalul concurent in cursa pentru preluarea Chrysler, dupa ce negocierile cu grupul Renault - Nissan au fost suspendate de producatorul american, scrie The Wall Street Journal.

Cerberus Capital Management, fondul privat de investitii care are in proprietate aproximativ 80,1% din actiunile Chrysler, a suspendat negocierile cu Renault - Nissan, pentru a-si concentra atentia mai mult catre General Motors, potrivit unei persoane care a luat parte la discutii si care doreste sa ramana anonima din cauza caracterului privat al negocierilor.
Ideea unui parteneriat cu Renault-Nissan a luat fiinta luna trecuta, cele doua companii intrand in cursa pentru preluarea celui de-al treilea mare producator auto din Statele Unite, dupa aparitia unor zvonuri care sustineau ca Cerberus intentioneaza sa renunte la Chrysler pe fondul declinului tot mai pronuntat din industria automobilelor.
La inceputul saptamanii trecute, CEO-ul Renault-Nissan, Carlos Ghosn, a negat inceperea negocierilor pentru preluarea companiei Chrysler, afirmand ca zvonurile reprezinta doar simple speculatii. Alianta Renault-Nissan parea sa fie interesata de achizitie, ca un mijloc prin care s-ar putea extinde mai rapid pe piata de profil din Statele Unite.
Oficialii din partea Cerberus si Chrysler au evitat sa comenteze, afirmand insa ca negocierile privind o eventuala fuziune cu una dintre companii sunt speculatii.
Tot mai multe zvonuri sustin ca Cerberus intentioneaza sa ia o hotarare in privinta companiei americane Chrysler cel mai devreme marti, insa se confrunta cu probleme in a obtine ajutorul financiar de la Trezoreria SUA. Administratia Bush a refuzat de mai multe ori sa ofere acest ajutor companiei in ciuda presiunilor venite din partea liderilor Congresului american, care se tem ca producatorul Chrysler ar putea intra in faliment, daca nu reuseste sa isi gaseasca un nou partener.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO