Business Internaţional

REPORTAJ: Viaţa de-a lungul "autostrăzii morţii" - FOTO

REPORTAJ: Viaţa de-a lungul "autostrăzii morţii" - FOTO

Autor: Mediafax

10.12.2013, 17:48 1696

Autostrada A01, cunoscută pentru numeroasele decese petrecute acolo în timpul războiului din Afganistan, a fost reabilitată de Coaliţia Internaţională într-un efort de a construi o ţară prosperă şi unită. Cum trupele străine se pregătesc să părăsească ţara în 2014, reporterii BBC au călătorit pe "Autostrada morţii", pe care şi-au pierdut viaţa şi militari români, pentru a vedea dacă ambiţiile Coaliţiei au fost atinse.

Călătoria reporterilor începe pe străzile aglomerate din Kabul, spre nord, către autostrada A001. Este drumul pe care afganii îl preferă la sfârşit de săptămână, pentru a evada din jungla urbană. Peisajele frumoase şi locurile în care îţi poţi petrece timpul în aer liber au devenit accesibile pentru cei din clasa de mijloc, care deţin un autoturism. Cei mai mulţi fac picnicuri, pescuiesc sau înoată în lacurile de lângă Kabul.

Bătrânul din imaginea de mai jos are peste o sută de ani, după spusele lui. El e analfabet, dar îşi motivează nepoţii să meargă la şcoală. "Le dau gumă de mestecat dacă merg la cursuri", le-a spus el reporterilor BBC. Faptul că din ce în ce mai mulţi copii merg la şcoală reprezintă un succes important obţinut de afgani în ultimii ani, chiar dacă, de cele mai multe ori, condiţiile sunt rudimentare.

 Citiţi mai multe detalii aici

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO