Business Internaţional

Restructurarea Alitalia din nou in prim plan

15.10.2004, 00:00 13



Planul de salvare a companiei aeriene Alitalia a revenit in atentie, dupa ce presedintele executiv Giancarlo Cimoli a declarat ca este necesara o crestere de capital de 1,5 miliarde de euro, anul viitor, pentru restructurarea companiei, scrie Financial Times.



Cimoli a declarat ca, in urma recapitalizarii, guvernul italian isi va reduce controlul asupra companiei de la 62% la 49%. Guvernul a oprit deja 750 de milioane de euro din bugetul pentru 2005 pentru a participa la recapitalizare, iar analistii spun ca investitorii privati vor trebui sa vina cu aceeasi suma. Companiile aeriene rivale au inaintat o plangere Comisiei Europene in legatura cu planul de restructurare de la Alitalia, banuind o posibila implicare a statului.



Alitalia are datorii nete de 1,6 miliarde de euro si 330 de milioane de euro pierderi pentru prima jumatate a anului. Se asteapta ca firma sa redevina profitabila in 2006. Cimoli nu a spus cine ar putea contribui la recapitalizare, dar a lasat sa se inteleaga ca vor fi luati in considerare si investitori institutionali. El a mai precizat ca s-a discutat transformarea datoriilor companiei catre banci in actiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO