Business Internaţional

Rezultatul alegerilor prezidenţiale americane denotă o ”democraţie bolnavă” - presa oficială chineză

Rezultatul alegerilor prezidenţiale americane denotă o...

Autor: Mediafax

09.11.2016, 15:45 244

”Pun mare preţ pe relaţia dintre China şi SUA, şi aştept cu nerăbdare să colaborez la consolidarea unei relaţii bazate pe principii non-conflictuale, respect mutual, fără confruntări şi avantaje de ambele părţi”, a afirmat Xi Jinping.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe din China a comunicat că Beijingul aşteaptă cu nerăbdare să colaboreze cu noua administraţie americană: “Vom coopera cu noul preşedinte al SUA pentru a asigura dezvoltarea relaţiilor bilaterale în scopul beneficiilor ambelor populaţii din cele două state, precum şi a celorlalte ţări”.

Conform purtătorului de cuvânt, viitoarele dispute dintre cele două state vor putea fi rezolvate ”într-o manieră responsabilă”: ”Aş vrea să spun că populaţia americană a beneficiat de pe urma relaţiilor comerciale dintre SUA şi China, acordul comercial neafectând interesele oamenilor”.

Potrivit agenţiei de presă Xinhua, campania electorală din SUA subliniază faptul că ”majoritatea americanilor se răzvrătesc împotriva claselor politice şi elitelor financiare din SUA”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO