Business Internaţional

Rolls-Royce va crea 500 de slujbe in Germania

01.12.2004, 00:00 17





Rolls-Royce, producatorul de motoare pentru aeronave, a anuntat ca va crea peste 500 de noi locuri de munca in Germania in anul 2007, atunci cand va crea un centru de mentenanta printr-un joint venture cu Lufthansa, investitie in valoare de 100 mil. euro, informeaza Financial Times.



Producatorul britanic s-a asociat cu Lufthansa Technik, divizia de mentenanta a companiei aeriene din Germania, pentru a infiinta primul joint venture cu un transportator aerian din Europa, pentru a examina starea de functionare a motoarelor sale.



Unitatea, care va fi construita in apropiere de Erfurt, la 240 km nord-est de Frankfurt, va asigura service-ul tuturor motoarelor Rolls-Royce apartinand transportatorului german, ca si celor ale altor aeronave dotate cu motoare Rolls-Royce din flotele altor companii din Europa, Africa si SUA.



Numarul avioanelor dotate cu motoare Rolls-Royce din flota Lufthansa, plus cel al aeronavelor care vor fi cumparate in viitor, vor garanta centrului aproximativ 40% din totalul activitatilor, producatorul britanic angajandu-se la acoperirea a inca 40% din contracte cu alte linii aeriene. Conducerea Erfurt trebuie sa gaseasca clienti pentru restul de 20% de capacitate.



Centrul va fi al patrulea joint venture de mentenanta si reparatii pe care Rolls-Royce il constituie impreuna cu o companie aeriana. Precedentele trei sunt in afara Europei: la Hong Kong, impreuna cu Cathay Pacific, Singapore, cu Singapore Airlines si Dallas, cu American Airlines.



Mutarea face parte din strategia companiei de a acoperi cat mai mult din activitatile de service post-vanzare pentru propulsoarele proprii. Lufthansa este unul dintre putinii transportatori aerieni care isi asigura prin forte proprii mentenanta aeronavelor.



Prin acest joint venture, compania germana isi va asigura service-ul tuturor motoarelor Trent care echipeaza cele 10 Airbus-uri A340-500, cele 4 A330-300 (inca patru aeronave din aceasta categorie urmeaza sa fie livrate) si cele 15 A380 din clasa superjumbo pe care le-a comandat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO