Business Internaţional

România a înregistrat cel mai mare deficit la colectarea TVA din Uniunea Europeană: 37,2% în 2015

România a înregistrat cel mai mare deficit la...

Autor: Anca Olteanu, Mediafax

28.09.2017, 16:01 142

Cele mai mari deficite la colectarea TVA au fost raportate în România (37,2%), Slovacia (29,4%) şi Grecia (28,3%). Cele mai mici deficite au fost înregistrate în Spania (3,5%) şi Croaţia (3,9%).

Deficitul la colectarea TVA raportat de România a scăzut la 37,2%, în 2015, de la 37,9%, în 2014.

În luna octombrie, Comisia Europeană va prezenta propuneri pentru actualizarea normelor în materie de TVA. Frauda în materie de TVA ar trebui să devină mai uşor de abordat, iar colectarea TVA ar trebui să fie mai eficientă.

„Vom propune în curând modernizarea normelor care reglementează TVA în cadrul vânzărilor transfrontaliere. Reforma noastră va ajuta la reducerea fraudei transfrontaliere în domeniul TVA cu 80% şi la întoarcerea unor sume necesare în conturile statelor membre”, a declarat Pierre Moscovici, comisarul pentru afaceri economice şi financiare, impozitare şi vamă.

Deficitul de colectare a TVA, care constituie diferenţa globală dintre veniturile din TVA preconizate şi sumele efectiv colectate, demonstrează încă o dată necesitatea unor reforme serioase astfel încât statele membre să poată beneficia pe deplin de veniturile din TVA pentru bugetele lor, precizează Comisia Europeană.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO