Business Internaţional

Rusia a oferit statutul de refugiat pentru 280.000 de cetăţeni ucraineni

Rusia a oferit statutul de refugiat pentru 280.000 de...

Autor: Mediafax

04.10.2016, 14:34 222

Peste un milion de cetăţeni ucraineni s-au refugiat în Rusia în urma războiului civil din estul Ucrainei.

Peste 280.000 de ucraineni au primit statutul de refugiat sau azil temporar în Rusia.

Aceste statistici au fost prezentate de adjunctul Ministerului de Externe, Alexander Gorovoy, la o întrunire a Înalt Comisariatului pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite, care a avut loc în oraşul Geneva.

"Vom continua să găzduim cetăţenii ucrainieni care au părăsit urgent şi în număr mare propriul stat din pricina conflictelor armate. Aproximativ un milion de ucrainieni au sosit în Rusia. Peste 280.000 dintre aceştia au fost înregistraţi drept refugiaţi sau au primit azil temporar", a declarat Alexander Gorovoy.

Acesta a subliniat faptul că Rusia continuă, de asemenea, să găzduiască "refugiaţi sirieni şi afgani".

Potrivit lui Gorovoy, aproximativ 75 % din imigranţii din CSI, 10 din cele 15 republici ale fostei Uniuni Sovietice, se îndreaptă spre Rusia.

Statul rus "deţine o experienţă unică în acomodarea şi integrarea imigranţilor", în vreme ce legislaţia rusă a imigrării stipulează "o procedură simplificată pentru cetăţenii străini de a primi permis de şedere, în cazuri de urgenţă sau atunci când aceştia se refugiază în număr mare în Rusia".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24