Business Internaţional

Rusia condamnă testul balistic efectuat de Coreea de Nord

Rusia condamnă testul balistic efectuat de Coreea de Nord

Autor: Mircea Olteanu

13.02.2017, 16:39 95

"Considerăm testul balistic efectuat de Coreea de Nord pe data de 12 februarie drept o nouă desconsiderare a prevederilor rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU", se afirmă într-un comunicat al MAE rus, în care se precizează că "în aceste circumstanţe îndemnăm toate părţile implicate să dea dovadă de calm şi să se abţină de la acţiuni care ar putea duce la o escaladare a tensiunii".

"Cale spre pace şi stabilitate în regiune este posibilă prin abandonarea confruntării în favoarea eforturilor de îmbunătăţire a situaţiei militare şi politice din nord-estul Asiei", se mai afirmă în comunicatul Ministerului.

Coreea de Nord a anunţat luni că a testat cu succes un nou tip de rachetă balistică cu rază de acţiune medie spre lungă în cursul zilei de duminică, susţinând că a înregistrat un nou progres în programul de armament pe care îl desfăşoară încălcând rezoluţiile ONU. Agenţia de presă nord-coreeană KCNA a anunţat că liderul Kim Jong-un a supravegheat testarea unei rachete Pukguksong-2, un nou tip de armă strategică care poate să transporte inclusiv focoase nucleare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24