Business Internaţional

Ruşii vor să construiască în Paris cele mai înalte turnuri din Europa, în care vor investi 3 miliarde de euro

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Vlad Popescu

17.09.2013, 19:27 993

Dezvoltatorul imobiliar rus Hermitage va construi la Paris cele mai înalte turnuri din Europa, devansând emblematicul Shard din Londra, care vor găzdui un complex de birouri şi apartamente de lux care va mobiliza investiţii de aproximativ 3 miliarde euro.

Complexul va avea două turnuri cu înălţimea de 320 de metri fiecare, faţă de cei 310 metri ai clădirii Shard din Londra, în prezent cea mai înaltă din Europa. În Paris, noile clădiri vor fi depăşite ca înălţime doar de Turnul Eiffel.

Proiectul presupune o investiţie estimată la 3 miliarde euro şi este situat în cartierul financiar La Defense, pe malul Senei. „Clădirile se vor putea vedea din tot oraşul. Sperăm să putem finaliza acordurile de finanţare până la sfârşitul acestui an şi vom începe lucrările anul viitor“, a declarat într-un interviu pentru Bloomberg directorul general al Hermitage, Emin Iskenderov. Proiectul de la marginea Parisului va fi primul complex de zgârie-nori din Franţa care combină spaţii de birouri, apartamente şi un hotel lansat într-o perioadă marcată de scăderea preţurilor locuinţelor şi a chiriilor.

Economia franceză traversează o perioadă de stagnare, cu şomajul la maxime istorice, după mai mulţi ani de creşteri de taxe în vederea reducerii deficitului bugetar şi a datoriei publice.

În 2010, arhitectul Jean Nouvel a renunţat la proiectul Signal, un turn de 301 metri cu birouri şi apartamente planificat pentru zona La Defense, pentru care nu a reuşit să găsească investitori. Iskenderov susţine că nu este descurajat de situaţia economică dificilă şi invocă succesul acestui tip de proiect în Asia şi Orientul Mijlociu. Aşa-numitele proiecte mixte au devenit foarte populare în China, Statele Unite şi Dubai. Emiratul arab deţine recordul pentru cel mai înalt turn din lume, Burj Khalifa, care oferă spaţii de birouri, apartamente şi un hotel de lux.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO