Business Internaţional

Sadiq Khan, primarul Londrei: Ieşirea totală a companiilor britanice de pe piaţa UE ar avea efecte "dezastruoase"

Sadiq Khan, primarul Londrei: Ieşirea totală a...

Autor: Mediafax

11.10.2016, 20:29 295

"Dacă vom părăsi piaţa unică europeană fără a ajunge la un acord pentru un acces privilegiat pentru companiile britanice, consecinţele ar putea fi dezastruoase", a declarat Sadiq Khan într-un discurs rostit la conferinţa anuală a Confederaţiei Industriei Britanice, desfăşurată la Londra.

Sadiq Khan, membru al Partidului Laburist (de opoziţie), a criticat atitudinea Guvernului conservator condus de Theresa May, argumentând că opţiunea Londrei pentru un Brexit dur ar fi doar "din raţiuni politice". "O astfel de abordare ar fi nu doar iresponsabilă, ci ar genera şi daune economice semnificative", a subliniat Khan.

Ieşirea definitivă a Marii Britanii de pe piaţa Uniunii Europene după desprinderea ţării de Blocul comunitar riscă să genereze pierderi de 66 de miliarde de lire (73 miliarde euro) pe an pentru economia britanică, iar PIB-ul ar putea scădea cu aproape 10% în următorii 15 ani, arată documente ale Trezoreriei citate de presa de la Londra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24