Business Internaţional

Salariul mediu anual al unui expat din Mumbai este dublu faţă de media globală

Salariul mediu anual al unui expat din Mumbai este dublu...

Autor: Dorin Oancea, MEDIAFAX

26.02.2018, 14:51 244

În studiu, realizat pe 27.587 de expaţi, au fost incluse 52 de oraşe din Asia, Statele Unite şi Europa

Străinii care au ales să se mute în cel mai populat oraş al Indiei au înregistrat câştiguri medii anuale de peste 200.000 de dolari. Acestea reprezintă mai mult decât dublul mediei globale care este sub 100.000 de dolari, arată sondajul.

Mumbai se află pe primul loc în recompensarea financiară a expaţilor (217.000 dolari), în timp ce media globală se află la jumătate (99.900 dolari), iar sub medie se află oraşe precum Dublin (91.000 dolari), Berlin (84.000 dolari), Praga (68.000 dolari) şi Birmingham (62.000 dolari).

Alte oraşe asiatice care s-au alăturat Mumbai în primele top 10 privind salariile expaţilor au fost Shanghai, Jakarta şi Hong Kong.

Chiar dacă expaţii din Asia sunt foarte bine plătiţi, Mumbai, cu peste 18 milioane de locuitori, este poziţionat mai jos în clasamentul oportunităţilor de job-uri pentru străini decât Londra, San Francisco, New York sau chiar Birmingham.

„Centrele financiare şi tehnologice din SUA şi Marea Britanie sunt cele mai atractive pentru imiganţii ambiţioşi şi dornici să îşi ducă la un alt nivel cariera”, a declarat directorul HSBC Expat, Dean Blackburn.

Elveţia, care a condus anterior topul salariilor expaţilor, a avut două oraşe în top cinci. Zurich, care găzduieşte bănci importante, printre care Credit Suisse Group AG şi UBS Group AG, precum şi un centru de tehnologie ce include Alphabet, compania ce deţine Google, ocupă locul trei, în timp ce Geneva, oraşul bază pentru unii dintre cei mai mari comercianţi de mărfuri din lume, inclusiv Trafigura Group şi Mercuria Energy Group, s-a clasat al cincilea.

Berlin şi Praga se situează în partea de jos a listei celor 52 de oraşe, dar majoritatea străinilor din aceste oraşe susţin că nivelul de trai este unul accesibil.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO