Business Internaţional

Şapte invenţii care ar putea schimba în bine călătoria cu avionul. Galerie foto

Scaunul cu mânere în formă de agrafe

Şapte invenţii care ar putea schimba în bine călătoria cu avionul

Autor: Luciana Georgescu

17.05.2014, 21:03 1228

Călătoriile cu avionul sunt de cele mai multe ori incomode, din cauza formalităţilor din aeroporturi, a spaţiul redus din avion sau a scaunelor inconfortabile. Această situaţie s-ar putea schimba ca urmare a 7 idei innovative, care ar putea transforma “experienţa zborului cu avionul”.

Yahoo Travel a întocmit o listă cu cele 7 invenţii.

1. Scaunul cu mânere în formă de agrafe

Conceptul unei echipe din Hong Kong este bazat pe un design cu 2 punţi, care le permite călătorilor să-şi sprijine mâinile simultan, fără a se atinge.

“Ideea mi-a venit în timpul unui seminar, într-un sală de cursuri plină de studenţi. Pe vremea aceea, eram încă student la Institutul Tehnologic Massachusetts”, a declarat James Lee, designerul în vârstă de 30 de ani. “Tipul de lângă mine folosea mânerul scaunului, iar eu nu mai aveam unde să ma sprijin”, a mai spus Lee.

2. Un bilet de îmbarcare mai uşor de citit

Peter Smart a conceput un bilet de îmbarcare mai uşor de citit, după ce s-a simţit frustrat şi enervat de numărul mare de coduri.

3. Scaune mult mai comode

Anumite linii aeriene pun la dispoziţia călătorilor, locuri mai confortabile contra cost. Allegiant Airline, care operează zboruri în Hawaii, şi-a dotat o aeronavă cu scaune de dimensiuni mai mare decât cele obişnuite, în timp ce Air New Zealand a introdus un nou sistem de scaune, care pot fi unite, astfel încât să se transforme într-o canapea.

4. Mai multe culoare pentru pre-check în aeroporturi

TSA (Administraţia pentru Siguranţa Transporturilor) şi-a extins programul  pre-check în peste 100 de aeroporturi. Călătorii pot trece de securitate, fără a mai fi nevoiţi să îşi dea pantofii jos sau să îşi scoată laptopul din genţi.

5. Sisteme de securitate DIY (Do-it-yourself)

Este posibil ca în viitor, securitatea din aeroporturi să fie asigurată de o maşinărie şi nu de un agent TSA. Un astfel de exemplu este Qylatron, o maşinărie cu inteligenţă artificială, care poate detecta mai multe nereguli deodată, fiind astfel de cinci ori mai rapidă şi cu până la 50% mai ieftină decât metodele tradiţionale, potrivit companiei producătoare Qylur.

6. Metoda Steffen de îmbarcare

Pasagerii cu copii se vor îmbarca primii, provocând o întârziere previzibilă, însă preferabilă la început. Pasagerii care au locuri la fereastră sunt următori, astfel încât accesul pe culoar să nu fie blocat. Ultimii vor fi cei care au locuri la margine. Metoda lui Steffen reduce timpul de îmbarcare cu până la 30%.

7. Zboruri mai prietenoase

Un program propus de fosta linie aeriană naţională a Olandei le permite călătorilor să îşi aleagă lângă cine vor să stea, în funcţie de interesele comune. Programul foloseşte conturile de Facebook sau LinkedIn.  Peste 50.000 de pasageri au utilizat acest serviciu, din 2012, anul lansării.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO