Business Internaţional

Şapte militari ucrainieni, ucişi în luptele cu separatişti proruşi

Şapte militari ucrainieni, ucişi în luptele cu...

Autor: Mediafax

19.07.2016, 15:55 172

Pe fondul creşterii violenţelor din estul Ucrainei, în luna iulie a anului curent au avut loc cele mai multe decese. Alţi 14 militari ucrainieni au fost răniţi, potrivit unui reprezentant al Armatei, Andrei Lisenco.

În pofida acordului de la Minsk de încetare a focului, monitorii internaţionali au manifestat nemulţumiri în privinţa agravării conflictului.

Potrivit oficialului ucrainean, separatiştii ar fi utilizat obuze de mortieră de calibru mare împotriva serviciilor guvernamentale, zonele cele mai primejdioase fiind oraşele Horlivka şi Lukansk, controlate de rebeli.

"În medie, fiecare atac durează de la cel puţin 30 de minute şi până la două ore", a adăugat Lisenco, fără a mai oferi alte detalii în privinţa felului în care au fost ucişi militarii ucrainieni.

Între timp, oficialii separatişti au acuzat trupele ucrainiene de intensificarea bombardamentelor asupra teritoriilor ocupate de rebeli.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24