Business Internaţional

Scandal la Swedbank, una dintre cele mai mari bănci din regiunea Baltică: CEO-ul băncii a fost concediat în urma unor acuzaţii de spălare de bani

Scandal la Swedbank, una dintre cele mai mari bănci din...

Autor: Raluca Nicolae

28.03.2019, 16:50 231

Banca suedeză Swedbank a concediat-o joi pe directorul executiv, Birgitte Bonnesen, chiar înainte de reuniunea anuală a acţionarilor, după criticile investitorilor generate de acuzaţiile conform cărora banca a fost implicată în spălare de bani în ţările Baltice, transmite Reuters.

Acuzaţiile împotriva băncii Swedbank au apărut, pentru prima dată, într-un raport mass-media luna trecută şi au stârnit temeri că banca, cea mai mare din regiunea Baltică, va deveni implicată într-un scandal alături de Danske Bank, confruntându-se cu ameninţarea unor procese, amenzi şi alte sancţiuni.

Bonnesen a afirmat, în repetate rânduri, că are încredere în procedurile băncii de combatere a spălării banilor. În plus, Swedbank a raportat deja tranzacţiile suspecte autorităţilor.

Însă, în ultimele zile, investitorii au criticat modul în care banca rezolvă problemele. De asemenea, investitorii au criticat şi răspunsul lui Bonnesen cu privire la acuzaţiile de spălare de bani. „ Evoluţiile din ultimele zile au creat o presiune enormă pentru bancă. Prin urmare, consiliul a decis să o demită pe Birgitte Bonnesen din poziţia sa”, a spus Lars Idermark, preşedintele Swdbank.

Swedbank a declarat că directorul financiar Anders Karlsson a fost numit, joi, CEO interimar şi va continua să deţină rolul de CFO până la noi dispoziţii. Banca a spus, de asemenea, că a început un proces pentru a recruta un nou CEO.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24