Business Internaţional

Scoţia a anunţat că va găzdui 2.000 de refugiaţi sirieni, primii fiind aşteptaţi înainte de Crăciun

Scoţia a anunţat că va găzdui 2.000 de refugiaţi...

Autor: Roxana Maciuca

02.10.2015, 18:34 107

David O'Neill, preşedintele organizaţiei gurvernamentale locale Cosla, a afirmat, joi, că autorităţile scoţiene doresc să participe la soluţionarea crizei migraţiei care a cuprins întregul continent european. De asemenea, liderii celor 32 de consilii din Scoţia au decis că statul poate oferi adăpost pentru 2.000 de refugiaţi.

El a precizat că "în ultimele trei săptămâni s-au văzut dorinţele consiliilor Scoţiei de a oferi un răspuns adecvat acestei crize umanitare. Pentru multe consilii a fost clar că trebuie să-şi ia imediat un angajament faţă de primirea acestor refugiaţi".

O'Neill a adăugat că refugiaţii vor putea sosi în cel puţin 18 zone ale Scoţiei înainte de Crăciun.

Un purtător de cuvânt al Cosla, cancelarul Harry McGuigan, a precizat că "autorităţile locale scoţiene au deja un număr impresionant de realizări în privinţa oferirii de sprijin celor mai vulnerabili din societate şi au deja sisteme şi parteneriate eficiente ceea ce îi face eligibili pentru găzduirea refugiaţilor sirieni în comunităţile lor".

"Reacţia la această criză se va concentra pe balansarea gradului de urgenţă al situaţiei cu planificarea celor mai adecvate modalităţi prin care consiliile şi partenerii pentru organizarea comunităţilor să primească şi să integreze aceşti oameni extrem de vulnerabili".

David O'Neill a precizat că organizaţia guvernamentală locală Cosla "va lucra împreună cu toate consiliile din Scoţia pentru a-şi coordona eforturile şi a negocia pe cont propriu cu Guvernul scoţian şi cu Ministerul de Interne în ceea ce priveşte implementarea efectivă a programului de relocare".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO