Business Internaţional

Secretarul american de Stat recomandă Marii Britanii să menţină cele mai strânse relaţii posibile cu UE. „Nu ne vom ascunde interesele: Avem nevoie de cea mai puternică Uniune Europeană"

Secretarul american de Stat recomandă Marii Britanii să...

Autor: Mediafax

04.10.2016, 18:01 132

Secretarul american de Stat, John Kerry, recomandă Londrei să menţină cele mai strânse relaţii posibile cu Uniunea Europeană în contextul negocierilor pentru ieşirea Marii Britanii din Blocul comunitar, adăugând că nu este loc de politici izolaţioniste, notează Reuters online.

"Nu ne vom ascunde interesele: Avem nevoie de cea mai puternică Uniune Europeană, cea mai puternică Mare Britanie şi o relaţie integrată, colaborativă între ele," a declarat Kerry cu ocazia unui discurs susţinut la Bruxelles.

"Niciodată nu ar trebui să consideram drept garantate lucrurile bune aduse de unitatea Europei," a mai adăugat oficialul american, care a mai spus că unitatea Europei este de o importanţă vitală pentru relaţiile transatlantice.

"Cine ar putea argumenta în mod credibil că o naţiune care operează în vid ar fi cumva mai eficientă şi efectivă?" a declarat Kerry, făcând referire la ameninţările complexe cu care lumea se confruntă şi la tot mai profunda interconectare globală în plan economic şi tehnologic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24