Business Internaţional

Secretarul de stat american, Antony Blinken, în vizită în Irak în încercarea de a preveni extinderea războiului

Secretarul de stat american, Antony Blinken, în vizită...

Autor: Cosmin Pirv

05.11.2023, 20:50 34

Secretarul de stat american Antony Blinken a efectuat duminică o vizită neanunţată în Irak, în timpul unui turneu în Orientul Mijlociu în încercarea de a reduce tensiunile după ce luna trecută a izbucnit războiul între Israel şi militanţii palestinieni Hamas.

După o vizită anterioară în Cisiordania, Blinken a aterizat la Bagdad duminică seara şi a purtat discuţii cu premierul irakian Mohammed al-Sudani.

Washingtonul doreşte să prevină un conflict regional mai amplu şi a intensificat diplomaţia cu ţările din regiune, scrie Reuters.

Blinken a aterizat pe aeroportul internaţional din Bagdad, a îmbrăcat o vestă şi a călătorit cu un elicopter Black Hawk până în Zona Verde. La reşedinţa ambasadorului american, el a fost informat cu privire la ameninţările la adresa instalaţiilor americane, înainte de a se îndrepta spre biroul premierului.

Oficialii americani din domeniul apărării spun că atacurile cu rachete şi drone asupra trupelor americane şi ale coaliţiei s-au intensificat în Irak şi Siria de când atacurile ucigaşe ale Hamas din 7 octombrie au declanşat o campanie militară israeliană intensă în Gaza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO